NASCHOLING VOORRAADAANTASTENDE INSECTEN

Volgens de wet moet voedsel dat wordt verkocht vrij zijn van besmetting. Het is een vereiste dat alle voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen tegen besmetting door plaagdieren zoals rondvliegende en kruipende insecten (motten, vliegen, kevers, kakkerlakken, mijten, etc).

Er zijn veel belangrijke redenen om voorraadaantastende insecten te bestrijden:

  • Schade aan producten
  • Kwaliteitsverlies van door insecten besmette voorraden
  • Kans op kruisbesmetting
  • Claims en boetes
  • Imagoschade

In deze nascholing gaan we dieper in op de biologie en leefwijze van de meest voorkomende voorraadaantastende insecten (diverse motten- en keversoorten, maar ook mijten, kakkerlakken en bepaalde vliegensoorten), de schade die ze kunnen aanrichten en de diverse monitorings- en bestrijdingstechieken die tegenwoordig gebruikt worden om problemen met voorraadaantasters te voorkomen of op te lossen. Er wordt aandacht besteed aan diverse technieken, apparatuur en middelen (zowel non-tox als biociden), met uiteraard de nadruk op het Integrated Pest Management.

De dag wordt afgesloten met een theoretisch examen waarbij 2 dagdelen (25 punten) behaald kunnen worden voor het up-to-date houden van het Nederlands vakbekwaamheidsdiploma. Voor Belgische deelnemers zonder Nederlands vakbekwaamheidsdiploma bieden wij de mogelijkheid om een toets af te leggen en een certificaat van deelname te ontvangen.

DEELNAMEKOST: € 250,00 p/p (ex. BTW)

Let op: er kunnen maximaal 10 personen deelnemen aan deze nascholing.

Bij verkoudheidsklachten, benauwdheid of verhoging van lichaamstemperatuur (vanaf 38°C) is het niet toegestaan om deel te nemen aan onze nascholingen (ook niet wanneer een gezinslid deze symptomen vertoont). Wij vertrouwen op eenieders gezond verstand en rekenen hierbij ook op ieders begrip en medewerking.

Algemene hygiënerichtlijnen:

  • Schud geen handen
  • Houd altijd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen
  • Zorg dat je fit bent: neem genoeg rust en zorg voor goede voeding en persoonlijke hygiëne
  • Was regelmatig je handen met water en zeep en gebruik papieren handdoekjes
  • Gebruik handdesinfectiegel wanneer water en zeep niet beschikbaar zijn
  • Moet je toch hoesten of niezen, doe dat aan de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en deponeer ze in een afsluitbare vuilbak
  • Gebruik je eigen schrijfgerei

DAGPROGRAMMA:

  • 08u00 – 08u30: ontvangst
  • 08u30 – 12u30: programma voormiddag (incl. koffiepauze)
  • 12u30 – 13u30: lunch
  • 13u30 – 16u00: programma namiddag (incl. koffiepauze)
  • 16u00: examen
  • 17u00: einde

INBEGREPEN:

  • Killgerm Training map
  • Lesstof (hand-outs)
  • Een heerlijke lunch

NIET INBEGREPEN:

  • Indien van toepassing: kosten herexamen/herkansingstoets

DATA & LOCATIES:

AANMELDEN

  • Tijdens onze opleidingen en nascholingen kunnen sfeer-, groeps- en/of portretfoto’s gemaakt worden voor publicatie op onze website, social media (Facebook, Twitter, LinkedIn), in onze digitale nieuwsbrieven en/of in gedrukte media (flyers, Pest Control News magazine, e.d.). Killgerm Training wil graag op voorhand uw toestemming vragen voor het publiceren van foto’s waarop u herkenbaar in beeld bent. Dit betekent dat Killgerm Training de gemaakte foto’s kan publiceren of op een andere manier openbaar maken en dat u geen beroep doet op uw portretrecht. U kunt uw toestemming op elk gewenst moment weer intrekken door een mailtje te sturen naar training-benelux@killgerm.com.