NASCHOLING VOEDSELVEILIGHEID

Ons voedsel moet beschermd worden tegen invloeden die ons als consument schade kunnen berokkenen. Of het nu gaat om het voorkomen van een bacteriële besmetting, een allergische reactie of het inslikken van voorwerpen: alles moet voorkomen worden en de consument moet beschermd worden.

De huidige Europese wetgeving concentreert zich op het voorkomen van risico’s aangaande ons voedsel. Dit betekent dat alleen aanwezige risico’s geborgd moeten worden. Binnen levensmiddelenomgevingen ziet men steeds meer experts een rol spelen als het gaat om het herkennen van deze risico’s en de borging ervan.

In Nederland heeft de voedselveiligheid een hoge standaard. Op alle locaties waar met voedsel en/of ingrediënten gewerkt wordt, is de kans op plaagdieren groot. De risico’s die zij veroorzaken worden helaas nog veel te vaak onderschat en onderbelicht. Om dergelijke risico’s goed in te kunnen schatten en een goed plaagdierbeheersingsplan aan de klant voor te leggen, is specialistische kennis nodig.

In de nascholing Voedselveiligheid komen veel facetten aan bod die jou als specialist helpen bij het uitvoeren van de juiste werkzaamheden binnen een levensmiddelenomgeving.

De dag wordt afgesloten met een theoretisch examen waarbij 2 dagdelen (25 punten) behaald kunnen worden voor het up-to-date houden van het Nederlands vakbekwaamheidsdiploma.

DEELNAMEKOST: € 235,00 p/p (ex. BTW)

Let op: er kunnen maximaal 10 personen deelnemen aan deze nascholing.

Bij verkoudheidsklachten, benauwdheid of verhoging van lichaamstemperatuur (vanaf 38°C) is het niet toegestaan om deel te nemen aan onze nascholingen (ook niet wanneer een gezinslid deze symptomen vertoont). Wij vertrouwen op eenieders gezond verstand en rekenen hierbij ook op ieders begrip en medewerking.

Algemene hygiënerichtlijnen:

  • Schud geen handen
  • Houd altijd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen
  • Zorg dat je fit bent: neem genoeg rust en zorg voor goede voeding en persoonlijke hygiëne
  • Was regelmatig je handen met water en zeep en gebruik papieren handdoekjes
  • Gebruik handdesinfectiegel wanneer water en zeep niet beschikbaar zijn
  • Moet je toch hoesten of niezen, doe dat aan de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en deponeer ze in een afsluitbare vuilbak
  • Gebruik je eigen schrijfgerei

DAGPROGRAMMA:

  • 08u00 – 08u30: ontvangst
  • 08u30 – 12u30: programma voormiddag (incl. koffiepauze)
  • 12u30 – 13u00: lunch
  • 13u00 – 15u00: programma namiddag (incl. koffiepauze)
  • 15u00: examen
  • 16u00: einde

INBEGREPEN:

  • Killgerm Training map
  • Lesstof (hand-outs)
  • Een heerlijke lunch
  • Certificaat van deelname (digitaal)

De eerstvolgende sessie zal dit najaar ingepland worden. De exacte datum (en locatie) wordt spoedig bekendgemaakt.

Interesse om een volgende sessie bij te wonen? Laat het ons weten via training-benelux@killgerm.com