NASCHOLING PLAAGDIEREN & GEZONDHEIDSRISICO’S

Er zijn verschillende infectieziekten die dieren op mensen kunnen overbrengen en die we zoönosen noemen. Een recent en actueel voorbeeld is COVID-19, maar er zijn nog tal van andere infectieziekten waar we regelmatig mee te maken krijgen. Denk maar aan bepaalde ziekten die muizen en ratten kunnen overbrengen zoals Salmonella, Ziekte van Weil, het Hantavirus en zelfs nu nog de builenpest (in bepaalde delen van de wereld). Ook vliegen, muggen, kakkerlakken, teken en mijten kunnen ervoor zorgen dat mensen behoorlijk ziek worden en in sommige gevallen zelfs sterven. Door de internationale handel en de opwarming van de aarde gedijen tropische muggen zoals de tijgermug steeds beter in onze contreien. Het risico op de verspreiding van zika, knokkelkoorts of chikungunya neemt daardoor toe.

Tijdens deze nascholingsdag leer je welke gezondheidsrisico’s gepaard kunnen gaan met de diverse plaagdieren die we tegenkomen en hoe je risico’s kunt voorkomen. Bewustwording van gezondheidsrisico’s ten aanzien van plaagdieren zelf, alsmede omgevingsfactoren zal bijdragen aan vergroting van jouw kennis als plaagdierbeheerser en het verkleinen van de risico’s die jouw werkzaamheden mogelijk met zich meebrengen. Dit zal resulteren in een stabiele aanpak ten aanzien van de problematiek bij jouw opdrachtgever.

Er wordt een enthousiaste en actieve bijdrage verwacht van jou als cursist, wat vraagt om een andere mindset. Hierdoor zal je na afloop naar huis gaan met meer specialistische kennis over wat je kan toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden.

De dag wordt afgesloten met een theoretisch examen waarbij 2 dagdelen (25 punten) behaald kunnen worden voor het up-to-date houden van het Nederlands vakbekwaamheidsdiploma. Behaalde punten kunnen worden bijgeschreven op een bewijs van vakbekwaamheid dat door het EVM of het CPMV is uitgereikt. Voor Belgische deelnemers zonder Nederlands vakbekwaamheidsdiploma bieden wij de mogelijkheid om een toets af te leggen en een certificaat van deelname te ontvangen.

DEELNAMEKOST: € 250,00 p/p (ex. BTW)

Let op: er kunnen maximaal 15 personen deelnemen aan deze nascholing.

DAGPROGRAMMA:

  • 08u00 – 08u30: ontvangst
  • 08u30 – 12u30: programma voormiddag (incl. koffiepauze)
  • 12u30 – 13u30: lunch
  • 13u30 – 16u00: programma namiddag (incl. koffiepauze)
  • 16u00: examen
  • 17u00: einde

INBEGREPEN:

  • Killgerm Training map
  • Lesstof (hand-outs)
  • Een heerlijke lunch

NIET INBEGREPEN:

  • Indien van toepassing: kosten herexamen/herkansingstoets

Heeft u interesse in deze nascholing? Neem gerust contact met ons op via training-benelux@killgerm.com of telefonisch op het nummer +32 (0)14 44 22 79. Ook in-house opleidingen en nascholingen verzorgen wij met veel plezier voor u en uw team.