NASCHOLING “10 STAPPEN TOT CERTIFICERING” (2023)

Voor plaagdierbeheersingsbedrijven die de mogelijkheid willen behouden om rodenticiden toe te passen ter bestrijding van ratten en muizen binnen en buiten gebouwen, geldt met ingang van 1 januari 2023 de wettelijke verplichting om als bedrijf gecertificeerd te zijn. Ook dien je als toepasser de juiste opleiding te hebben gevolgd en de aantekening “IPM-Knaagdierbeheersing” te hebben behaald.

De datum van 1 januari 2023 lijkt nu misschien nog erg ver weg. Houd er echter rekening mee dat je deze tijd hard nodig zal hebben. Niet alleen voor de voorbereiding maar ook om ingepland te worden om daadwerkelijk gecertificeerd te worden. Zeker wanneer je nog niet bent gecertificeerd voor IPM-Knaagdierbeheersing, moet je rekening houden met een voorbereidingstijd van 6 tot 9 maanden, los van de daadwerkelijke certificering. Daarom is het verstandig om nu al te starten met het inplannen van een afspraak met een certificerende instantie (CI).

Tijdens de eendaagse nascholing “10 stappen tot certificering” worden alle ins en outs tot het certificeren uitvoerig behandeld, op basis van het Certificatieschema IPM-Knaagdierbeheersing (CIK), dat als leidraad dient voor het realiseren en behouden van het IPM-Certificaat voor managers/leidinggevenden van professionele plaagdierbeheersingsbedrijven.

Onze ervaren docenten zorgen aan de hand van een actief lesprogramma dat je duidelijk wordt geïnformeerd hoe je je het beste kunt voorbereiden op Certificering IPM-Knaagdierbeheersing.

De dag wordt afgesloten met een theoretisch examen waarbij 2 dagdelen (25 punten) behaald kunnen worden voor het up-to-date houden van het Nederlands vakbekwaamheidsdiploma. Behaalde punten kunnen worden bijgeschreven op een bewijs van vakbekwaamheid dat door het EVM of het CPMV is uitgereikt. Voor Belgische deelnemers zonder Nederlands vakbekwaamheidsdiploma bieden wij de mogelijkheid om een toets af te leggen en een certificaat van deelname te ontvangen.

DEELNAMEKOST: € 250,00 p/p (ex. BTW)

Let op: er kunnen maximaal 16 personen deelnemen aan deze nascholing.

DAGPROGRAMMA:

 • 08u00 – 08u30: ontvangst
 • 08u30 – 12u30: programma voormiddag (incl. koffiepauze)
 • 12u30 – 13u30: lunch
 • 13u30 – 16u00: programma namiddag (incl. koffiepauze)
 • 16u00: examen
 • 17u00: einde

INBEGREPEN:

 • Killgerm Training map
 • Lesstof (hand-outs)
 • Een verzorgde lunch

NIET INBEGREPEN:

 • Indien van toepassing: kosten herexamen/herkansingstoets

DATA & LOCATIES

AANMELDEN

 • Leden van branchevereniging PLA..N. ontvangen bij inschrijving 10% korting op het inschrijvingsgeld van deze nascholing. Deze aanbieding is geldig tot 1 juli 2022 en geldt voor 1 medewerker per PLA..N.-Lidmaatschap.
 • Tijdens onze opleidingen en nascholingen kunnen sfeer-, groeps- en/of portretfoto’s gemaakt worden voor publicatie op onze website, social media (Facebook, Twitter, LinkedIn), in onze digitale nieuwsbrieven en/of in gedrukte media (flyers, Pest Control News magazine, e.d.). Killgerm Training wil graag op voorhand uw toestemming vragen voor het publiceren van foto’s waarop u herkenbaar in beeld bent. Dit betekent dat Killgerm Training de gemaakte foto’s kan publiceren of op een andere manier openbaar maken en dat u geen beroep doet op uw portretrecht. U kunt uw toestemming op elk gewenst moment weer intrekken door een mailtje te sturen naar training-benelux@killgerm.com.